Ana SayfaSEOShopify Nedir?

Shopify Nedir?

Ticari faaliyetlerin geliştirilmesinde, e ticaret dünyasına giriş yapmak birçok avantaj sağlar. Bu türden avantajların etkilerinin görülebilmesi için doğru yöntemlerin uygulanması gerekir. E ticaret dünyasına giriş yapmak isteyen veya halen e ticaret dünyasında yer alıp gelişmeler sağlamak isteyen firmalar, Shopify nedir? Konulu araştırmalar yaparak, bu sürece katkı sağlayabilirler.

Shopify, merkezi Ontario’da bulunan, Kanadalı global anlamda faaliyet gösteren e ticaret firmasının bir yazılım platformudur. Shopify dahilinde e ticareti geliştirici birçok program bulunur. E ticaret konusunda oldukça popüler olan bu programlar sayesinde, e ticaret faaliyetlerini gerçekleştirmek ve geliştirmek isteyen kullanıcılar, kendi web sitelerini oluşturabilir, firma karakterine yönelik özelleştirmeler gerçekleştirebilirler.

Shopify Nasıl Kullanılır?

Shopify kurucusu olduğu firmanın kendi ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiği, sonrasında da global anlamda kullanıma sunulan yazılım programıdır. Kullanıcılar yazılım bilgileri olmasa da, Shopify platformunu kullanarak, kolayca kendi isteklerine uygun e ticaret mağazası oluşturabilirler.

Bulut tabanlı oluşturulan bu platformda, kullanıcılara kolaylık sağlayacak şekilde birçok şablon ve içerik yer alır. Teknik işlemlerle uğraşmak istemeyen kullanıcılar, Shopify platformundan 14 günlük deneme sürümü edinerek, mağaza kurulum araçlarını yakından tanıma fırsatı bulabilirler.

Shopify.com adresinden giriş sağlandığında;

  • Kayıt oluşturmak için e posta, şifre ve mağaza ismini oluşturmalı,
  • Menüleri inceleyerek oluşturulacak web sitesinin temasını seçilmeli,
  • Satış kanalları eklenmeli,
  • Ürün yerleştirilmesi yapılmalı,
  • Ödeme ayarları gerçekleştirilmeli,
  • Domain eklenmeli,
  • Son kontroller sağlanarak yayına açık hale getirilmeli,

Gibi işlemlerin yerine getirilmesi gerekir. Stoksuz satış yapacak kullanıcılar, Shopify Dropshipping nedir? Konulu araştırma yaparak, oluşturdukları oluşturdukları web sitesi ile tedarikçi den temin ettikleri ürünlerin doğrudan satışlarını da gerçekleştirebilirler. Shopify’de domain entegrasyonu için, çevrimiçi mağaza ve ardından etki alanı butonlarının tıklanması gerekir.

Kullanıcıya domain oluşturmak için üç seçenek sunulur. Kullanıcı dilerse mevcut bir siteye bağlı alan adını hesabına entegre edebilir, var olan alan adını yeni oluşturduğu web sitesi ile bağlantı oluşturabilir veya yeni bir alan adı satın alabilir. Shopify kullanıcıların alan adı seçebilmesine ve satın almasına da olanak verir.

Shopify Nasıl Kullanılır?

Shopify’da Nasıl Mağaza Açılır?

Shopify hesap oluşturulduğunda, kullanıcılar mağaza açma sayfasına yönlendirilir. Bu süreçte, platform tarafından kullanıcıya bir takım sorular yöneltilir. Bu kullanıcının platform tarafından tanınmasına ve ihtiyaçlarına göre gerekli yönlendirilmelerin sağlanmasına olanak verir.

Shopify’de mağaza açabilmek ilmek için firma veya kişisel ticaret kayıtlarının oluşturulmuş olması gerekir. Kullanıcılar öncelikle kendi ihtiyaçlarını belirlemeli, ne tür mağaza açacaklarına karar vermeleri gerekir.

Platform dahilinde;

  • Yeni iş kurmak isteyen işletmeler için, temel Shopify,
  • Yerleşik işletmeye sahip firmalar için, Shopify,
  • Hızlı büyüme kaydeden ve bu yönde atılım gerçekleştirmek isteyen işletmeler için, Shopify Advanced,

Türünden seçenekler sunulur. Mağaza için gerekli şablonları ve tema seçimlerini gerçekleştiren kullanıcılar, ürün yerleştirmelerini gerçekleştirerek ve site için domain gereksinimini sağladıktan sonra, yayın hazırlığı yapabilirler.

Bu aşamada ödeme işlemleri için, Shopify Payments ve üçüncü taraf ödeme seçenekleri oluşturulabilir. Yayın zamanı geldiğinde, kenar çubuğunda yer alan ayarlar menüsüne tıklanması, gönderim kısmından kargo ve kargo ücretlerinin ayarlanması, vergi ayarlamalarının yapılması gerekir.

Kullanıcılar platform dahilinde, Shopify nedir ne işe yarar? Türünden konulara kendi dillerinde cevap bulabilirler. Sağlanan dil desteği sayesinde Shopify’de mağaza oluşturmak oldukça kolaydır.

Shopify Üzerinden Nasıl Satış Yapılır?

Dijital pazarlama için gerekli olan birçok araca sahip olan Shopify sayesinde, ürün satışları çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Kullanıcılar Shopify API entegrasyonu sayesinde, ürünlerini kolayca mağazalarına yerleştirebilir, buna ilişkin kategoriler oluşturabilirler. Sistemin sanal post oluşturabilme yeteneği sayesinde, dijital ortamda satışlar ve ödemeler kolayca gerçekleştirilir.

Shopify firmaların web sitelerini oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda sunduğu imkanlarla, ürünleri satmak ve satışlara ilişkin işlemlerin yürütülmesinde de kullanışlı araçlar sunar. Shopify ile oluşturulan mağaza sayesinde, envanter yönetimi de gerçekleştirilebilir. Bu firmaların maliyetlerini önemli ölçüde düşürür. Shopify ile oluşturulan web satış noktaları, aynı zamanda mobil uyumlu yazılım içerir.

Bu sayede mağaza ziyaretçi sayısında da önemli oranda artışlar sağlanır. İşlem hacmi yüksek olan firmalar, Shopify Plus nedir? Konulu araştırmalar yaparak, büyüme hedeflerine odaklanabilirler.

Firma yöneticisine geniş yetkiler veren bu uygulamada, B2B, toptan satış kanalı, Launchpad, toplu hesap davet aracı, ShopifyOL Notebooks gibi özellikler yer alır. Shopify Plus yöneticinin tüm mağazaları tek bir konumdan yönetmesine imkan tanır.

Shopify Üzerinden Nasıl Satış Yapılır?

Shopify’da Komisyon Oranları Nelerdir?

Shopify aracılığı ile oluşturulan e ticaret siteleri için, alınan paketin özelliklerine göre aylık ücret ödemek ve satışlar üzerinden komisyon ödemesi yapmak gerekir. Bu sayede firmalar paketleri dahilinde Shopify avantajlarından sınırsız bir şekilde faydalanabilirler.

Temel Shopify paketine sahip olmak isteyen kullanıcılar, aylı 29 dolar paket ücreti, %2.9 + 0.30 dolar işlem komisyonu, %2 ödeme planı için komisyon ödemek zorundadır. Shopify paketi için 79 dolar aylık paket ücreti, %2.6 + 0.30 dolar işlem komisyonu, %0.5 ödeme komisyonu ödenir. İleri düzey Shopify Advanced paketi için, %2.4 + 0.30 dolar işlem ücreti ve %0.5 ödeme komisyonu talep edilir. Bu paketin aylık paket ücreti aylık 299 dolar talep edilir.

Shopify İle Türkiye’de Satış Yapabilir Miyim?

E ticaret uygulamaları ile global anlamda faaliyet gösteren Shopify platformu, Türkiye ayağında da web sitesi oluşturulmasına ve paket içeriğine göre araçların kullanılmasına olanak sağlar.

Bu anlamda üretici firma, platformun dil seçenekleri arasına Türkçe’yi de dahil etmiştir. Türk firmalarda çok rahatlıkla e ticaret sayfaları oluşturabilir, platformun sunduğu dil seçenekleri sayesinde global anlamda satışlarını gerçekleştirebilirler.

Shopify avantajlarından maksimum düzeyde faydalanmak isteyen kullanıcılar, Shopify 2.0 nedir? Konulu araştırma yapabilirler. Uzun süre 1.0 sürümü ile kullanıcılarına hizmet veren Shopify, yenilikçi anlayışla 2.0 uygulamasını piyasaya sürdü.

Uygulamanın bu sürümünde işlemler daha hızlı gerçekleşmekle birlikte, yöneticiye daha geniş yetkiler verilmiştir. Türk firmaların da rahatlıkla kullanabileceği 2.0 Shopify sürümü, proaktif yönetimin benimsenmesinde, rekabet ortamının yönetilmesinde büyük kolaylıklar sağlar.

Shopify’da Mağaza Açmanın Avantajları Nelerdir?

Shopify firmaların global anlamda pazar oluşturmasına katkı sağlar. Bu sayede firmaların marka ürünlerinin geniş kitlelere ulaşması sağlanır. Online ticaret işlemlerinde başarılarıyla bilinen Shopify, kolay oluşturulabilir arayüz sayesinde, firmaların değişimi kolayca yakalamasına, ürün kolayca yüklenmesine, bu işlemler sırasında kesintisiz ziyaretçi kabulüne olanak verir.

Platformun bulut tabanlı uygulamaları sayesinde gerek yönetici, gerekse ziyaretçiler platforma kolayca erişim sağlayabilirler. Teknik bilgi zorunluluğu olmaksızın web sitesi oluşumlarını kolayca yerine getiren platform, aynı zamanda oluşum sonrası gerekli teknik desteği de sağlar.

Bu sayede erişim sorunu yaşamayan ziyaretçilerde, firmaya güven duygusu oluşur. Shopify’in gelişmiş tasarım araçları, gerek web sitesi oluşumunda, gerekse oluşum sonrasında sayfanın özgünleştirilmesine olanak verir.

Shopify platformundan faydalanan firmalar, kolay ve güvenli ödeme yöntemlerini kullanabilirler. Shopify platformunu verimli bir şekilde kullanmak isteyen yöneticiler, mutlaka Shopify SEO nasıl yapılır? Konulu araştırmalar yapmaları gerekir.

Shopify'da Mağaza Açmanın Avantajları Nelerdir?

Shopify SEO Nedir?

Shopify platformunun avantajlarını gereği gibi kullanmak isteyen firmalar, Shopify SEO rehberi edinmeleri gerekir. Shopify SEO nedir? Konusu araştırılmadan önce, SEO konusunda temel bilgilere sahip olmak gerekir. Web sitelerinin daha fazla ziyaretçi alması için, Google gibi arama motorlarında üst sıralarda görünür olması gerekir. Bu da SEO çalışmalarının yapılması ile mümkündür.

Shopify kullanıcıları da aynı mantıkla, oluşturdukları web sitelerini daha görünür kılmak için, Shopify hizmetleri arasında yer alan SEO araçlarından faydalanırlar. Shopify platformu kendine özgü teknikleri kullandığı için, genel SEO çalışmalarından biraz farklılık gösterir. Ancak her iki durumda da amaç firmanın daha görünür olmasını amaçlar.

Shopify kullanıcıları, SEO ayarlarından çok rahatlıkla anahtar kelime oluşturabilir, içerikler içerisinde doğru konumlara yerleştirebilirler. Ayrıca etkileyici başlıklar oluşturarak görünürlüğü arttırabilirler. Platform dahilinde ziyaretçi trafiğini yönetmek ve geri dönüşler sağlamak oldukça kolaydır.

Shopify SEO Avantajları Nelerdir?

Gelişmiş yöntemleri kullanan Shopify sayesinde SEO çalışmaları kısa sürede etkisini gösterir. Hızlı erişim olanağı sunan uygulamalar sayesinde, müşteri memnuniyeti oluşturularak ziyaretçi devamlılığı sağlanır. En önemlisi de firmanın arama motorlarında sıralaması üst sıralara taşınır.

Bu firmanın daha fazla görünür olmasına, konumunu korumasında fayda sağlar. Bu sayede yüksek düzeyde ziyaretçi alan firmalar, reklam masraflarından da önemli oranda tasarruf sağlarlar. Shopify uygulamalarının mobil uyumluluğu sayesinde, tablet, cep telefonu gibi taşınabilir mobil aygıtlardan da ziyaretçi alma olanağı yaratılır.

Oluşturulan sitenin hızı, müşterilerde güven duygusunu pekiştirir. Buna paralel olarak satışlarda önemli oranda artış sağlanır. Shopify SEO ayarları uygulama platformu sayesinde, yönetici tarafından çok rahatlıkla yönetilebilir.

Son Yazılar

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır? 2024

Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO günümüzdeki en etkili...

Open Graph Nedir?

"Open Graph" (Açık Grafik), web sayfalarının sosyal medya platformlarında...

SEO Fiyatları

Dijital çağın hızla ilerlemesiyle birlikte, işletmelerin online varlıklarını güçlendirmek...

2024 SEO Trendleri Nelerdir?

Dijital pazarlama sürekli olarak geliştiği için seo trendleri sürekli...

301 Yönlendirmesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Web sitelerinizi oluşturduktan ve yayınlamaya başladıktan sonra çeşitli nedenlerle,...
Hemen Yaz :)
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?